Project Respect2025

Rond de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 organiseerde KlasseTaal het project Respect2025. Het project was bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Door middel van het lespakket Respect2025 dachten de leerlingen na over de vraag: Hoe kan ons land in de komende tijd (regeerperiode) verbeteren op het gebied van respect?
Groepsgewijs richtten de leerlingen een eigen politieke partij op voor meer respect in Nederland.

Klik hier om het lespakket Respect2025 te downloaden.
Klik hier voor de promovideo met Bina Chirino, voorzitter van Perspectief (CU-jongeren).

In totaal werden 52 partijprogramma's ingestuurd. Stuk voor stuk goede programma's voor meer respect in ons land. Ze werden ook nog eens op een leuke manier gepresenteerd, met powerpoints en filmpjes van aansprekende sketches. Wat hebben jullie hard gewerkt. TOP!
Uit al deze partijen werd groep 8a van de Stadhouder Willem III school uit Hendrik-Ido-Ambacht als winnaar aangewezen. De klas ontving 1 juli 2021 de Respect2025-award uit handen van Kees van Dijk, directeur Bond tegen vloeken en wethouder André Flach (zie foto).

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het project is afgesloten.

Delen:

Steun KlasseTaal

Uw gift maakt jongeren taalbewust en maakt het mogelijk om op meer scholen aandacht te besteden aan respect en goede taal!     

> Anders doneren
KlasseTaal
+31 (0)318 - 552291
info@klassetaal.nl
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
KlasseTaal is een dochteronderneming van Bond tegen vloeken.
KlasseTaal wil het bewustzijn over taal en respect vergroten bij kinderen en jongeren.