Sjors van der Kraan

Gastdocent/docententrainer VO/MBO/HBO

Namens KlasseTaal geef ik gastlessen (gastcolleges) op scholen van Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroeps Onderwijs, Hoger Beroeps Onderwijs en het Wetenschappelijk Onderwijs.

Ruim 30 jaar sta ik nu voor de klas met veel passie voor het onderwijs en voor jongeren. De Duitse filosoof Peter Sloterdijk zegt: 'Een goede school leidt op voor een samenleving die er nog niet is. De sfeer op school moet bepalend zijn voor de sfeer in de samenleving en niet andersom.'

Met passie en veel plezier sta ik meerdere keren per week voorKlasseTaal voor een klas met VSO, VO, MBO, HBO of WO leerlingen/studenten.
Het is prachtig om met jongeren het mysterie van de taal en de effecten van communicatie te onderzoeken. Woorden zijn de dragers van boodschappen. Met elkaar kijken we een lesuur of een lesblok naar de effecten, impact, kracht en reikwijdte van taal. We onderzoeken de kracht van negatieve en positieve woorden. Wat is het verlies en de winst van resp. negatieve en positieve communicatie. Samen met de docenten bouwen we aan een taalvriendelijk huis, genaamd: de samenleving.

Mijn slogan is: Respect geeft meer kleur aan je omgeving!
Bouw met ons mee aan een taalvriendelijke en daardoor veilige en prettige sfeer en omgeving!                          Elke leerling en student heeft recht op een fijne schooltijd!


Schrijf u nu in voor gastlessen!
Liever eerst een informatief en vrijblijvend gesprek? Ook dat is mogelijk!

* = Verplicht veld

Delen:

Steun KlasseTaal

Uw gift maakt jongeren taalbewust en maakt het mogelijk om op meer scholen aandacht te besteden aan respect en goede taal!     

> Anders doneren
KlasseTaal
+31 (0)318 - 552291
info@klassetaal.nl
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
KlasseTaal is een dochteronderneming van Bond tegen vloeken.
KlasseTaal wil het bewustzijn over taal en respect vergroten bij kinderen en jongeren.