Eben Haëzerschool Lienden Taalbewuste school

De Eben Haëzerschool in Lienden is sinds enige tijd een Taalbewuste school.

Lienden, 9 maart 2018 - Onder belangstelling van een aantal geïnteresseerde leerlingen bevestigt directeur J. Teeuw het keurmerkbord aan de muur bij de hoofdingang van de school. Ook bij een andere ingang hangt eenzelfde bordje.
Het predicaat 'taalbewuste school' mogen scholen dragen, wanneer er sprake is van structurele aandacht voor respectvol taalgebruik.

Onlangs organiseerde de school een speciale Respectweek. Hierbij werd tevens aandacht geschonken aan goede taal, zoals het geven van complimenten. Op de deuren van de lokalen zijn 'bouwstenen'  te zien met daarop door leerlingen bedachte opstekers.
Het ligt in de bedoeling om jaarlijks rond de voorjaarsvakantie een dergelijke week te houden.
KlasseTaal is lovend over het initiatief van de Eben Haëzerschool. Dit willen we heel graag stimuleren. Een mooi voorbeeld voor andere scholen.

Daarnaast komt gastdocent Kees Hazeleger jaarlijks in groep 7 om een gastles te verzorgen. Deze les gaat over de kracht van taal. Wat woorden met je doen. Hierbij kunnen we denken aan positieve woorden, maar ook aan kwetsende taal, zoals vloeken en scheldwoorden.

Delen:

Steun KlasseTaal

Uw gift maakt jongeren taalbewust en maakt het mogelijk om op meer scholen aandacht te besteden aan respect en goede taal!     

> Anders doneren
KlasseTaal
+31 (0)318 - 552291
info@klassetaal.nl
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
KlasseTaal is een dochteronderneming van Bond tegen vloeken.
KlasseTaal wil het bewustzijn over taal en respect vergroten bij kinderen en jongeren.