Respect en taalgebruik

Welkom op de leerlingenpagina van KlasseTaal!


Alles wat je hier leest, heeft te maken met respect en taalgebruik.
Gemiddeld zegt een mens ongeveer 15.000 woorden per dag. De meeste woorden zijn oké. Maar soms komen er woorden uit je mond die een ander pijn kunnen doen.

KlasseTaal kan je helpen om je taalbewust te maken. We kunnen ook bij je in de klas komen voor een gastles over respectvol taalgebruik. Vraag het aan je juf of meester.

Wat is respect?
Voor iemand die heel goed is in sport of muziek, heb je veel respect. Je bedoelt dan, dat je veel waardering en bewondering voor hem of haar hebt. Je vindt het heel knap wat ze allemaal doen.
Respect is ook aardig en beleefd zijn. Wie ‘loser’ of ‘stomkop’ tegen een klasgenoot zegt, heeft weinig respect voor hem of haar.

Respect is accepteren dat iemand anders is. Respect is elkaar de ruimte geven om te zijn wie je bent, zonder elkaar te beoordelen op uiterlijkheden en verschillen. Iedereen is uniek en dus verschillend. Ook jij bent anders dan alle anderen. Maar tegelijkertijd is iedereen ook gelijkwaardig.

Wanneer we meer begrip voor elkaar en elkaars gewoonten hebben, wordt de samenleving een stuk prettiger. Bron: www.dagvanrespect.nl

Delen:

Steun KlasseTaal

Uw gift maakt jongeren taalbewust en maakt het mogelijk om op meer scholen aandacht te besteden aan respect en goede taal!     

> Anders doneren
KlasseTaal
+31 (0)318 - 552291
info@klassetaal.nl
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
KlasseTaal is een dochteronderneming van Bond tegen vloeken.
KlasseTaal wil het bewustzijn over taal en respect vergroten bij kinderen en jongeren.